donderdag 25 november 2010

Omroepster en Rode Loper presentatrice Evy Gruyaert ontwerpt juwelen



Omroepster en Rode Loper presentatrice Evy Gruyaert ontwerpt ook juwelen.





Evy Gruyaert: ‘Ik heb veel fantasie en ik hou ervan om te ontsnappen in mijn eigen hoofd. Ik voelde de behoefte om die wereld ook om te zetten in iets concreets.





Bovendien hou ik zelf erg van zilveren juwelen, maar zelden of nooit vond ik er mijn gading in. Ofwel kom je terecht bij H&M-juwelen, ofwel bij kinderjuwelen of bij erg klassieke juwelen.'





‘En dus wilde ik mijn eigen juwelen ontwerpen. Dat was iets compleet nieuws voor mij. Ik heb een opleiding “Zakelijk vertalen en tolk” gevolgd, moet je weten. Maar ik ben beginnen te schetsen, zo goed en zo kwaad als ik kon, tot ik tevreden was.'





Evy Gruyaert: ‘Dat creatieve luik was echter maar één kant van het hele proces. Daarna moest ik op zoek naar een goudsmid die mijn ideeën kon omzetten in échte juwelen.





En eens ik de juwelen klaarhad, moest ik opnieuw beginnen nadenken. Nu over distributie, over promo, over pr, over verpakkingen, en ga zo maar door. Ik werd juwelenmaakster, persmedewerkster, secretaresse... alles in één.'





Evy Gruyaert: ‘Of ik geaarzeld heb? Ja, ik was wat onzeker. Maar ik wilde me daar niet door laten tegenhouden. Ik geloof in die juwelen; ze zijn zoals ik ze in mijn hoofd had. Dus vond ik dat ik mijn kans moest wagen.'





Evy Gruyaert: ‘Natuurlijk waren er winkels waar ze sceptisch waren. Je zag hen denken: “Och, weer zo'n BV die iets commercieels wil doen, die ergens haar naam aan wil verbinden.”





Maar met Malice in Wonderland heb ik voor een naam gekozen die niet naar mij verwijst.





Ik ben met opzet niet voor iets als “Juwels by Evy Gruyaert” gegaan, omdat mijn juwelen op zich moeten kunnen staan. De verkoop moet niet afhangen van mijn BV-schap. Dat is een ander aspect van mij.'





Evy Gruyaert: ‘Misschien laat ik ook nog wel andere dingen op de wereld los, maar voorlopig niet. Er zijn maar 24uren in één dag. Ach, ik kan gewoon moeilijk kiezen. Ik wil misschien niet alles, maar toch heel veel gedaan hebben.





Evy Gruyaert: Alles wat ik doe, zijn dingen die ik ben tegengekomen op mijn pad. Had je me tien jaar geleden gezegd dat ik voor radio en tv zou werken, had ik je niet geloofd.





Had je me vijf jaar geleden gezegd dat ik een eigen juwelenlijn zou hebben, had ik je gek verklaard. Ik spring gewoon op een trein als hij voorbijkomt.'













maandag 1 november 2010

Evy Gruyaert en Katja Retsin vierden 10 jaar Rode Loper in de Noxx in Antwerpen


Op vrijdag 29 oktober vieren Evy Gruyaert en Katja Retsin de tiende verjaardag van 'De Rode Loper' met een glamoureus feest in de Noxx in Antwerpen. En zoals dat hoort op een showbizzfeest, tekenen ook tal van bekende gezichten present.

Evy Gruyaert en Katja Retsin leggen hun gasten in de watten met optredens van Clouseau, Milk Inc., Tom Dice en Christoff en dj-sets van Regi, Tom De Bock, Christophe Lambrecht, Erwin De Nul en Axel Daeseleire.

'De Rode Loper' trakteert de gasten ook op een exclusieve modeshow van Stijn Helsen, meteen het allereerste defilé van de ontwerper op Belgische bodem.

Voor het defilé is Stijn Helsen trouwens nog op zoek naar modellen die zijn nieuwe collectie willen showen. Wie op vrijdag 29 oktober wil schitteren op de catwalk van 10 jaar De rode loper, kan hier zijn kans wagen.
Zwoele nacht

Voor wie de dresscode, ‘stylish with a red touch’, op een bijzonder originele of stijlvolle manier in de praktijk brengt, heeft 'De Rode Loper' nog een extra verrassing in petto. Die gasten worden tijdens een exclusieve backstagetour rondgeleid op 10 jaar 'De Rode Loper'.

Zij nemen exclusief een kijkje in de backstage van de artiesten en werpen ook een blik achter de schermen van het defilé van Stijn Helsen.

Maar het absolute hoogtepunt van de avond volgt om middernacht, wanneer Evy Gruyaert en Katja Retsin samen aftellen naar de tiende verjaardag van 'De Rode Loper'. Die wordt uitgebreid gevierd en is meteen het startschot voor een lange, zwoele nacht.

Hoe viert een mens tien jaar 'De rode loper'? Met een rode loper richting Antwerpse dancing Noxx.

Daar hadden Evy Gruyaert en Katja Retsin een bonte bende bekende Vlamingen verzameld voor een modeshow van Stijn Helsen en optredens van Clouseau, Tom Dice, Milk Inc. en Christoff. Voor de nachtbrakers werd de muziek een bastoon of drie lager gezet door deejays Erwin De Nul van MNM, Christophe Lambrecht van Studio Brussel en acteur Axel Daeseleire.

Geena Lisa helpt Katja Retsin uit de nood.

De Rode Loper heeft twee leading ladies: Evy Gruyaert en Katja Retsin. Maar nu het ernaar uitziet dat Evy voor een langere tijd buiten strijd zal zijn, heeft de vrt ingegrepen.

Katja Retsin presenteerde sinds de val van Evy Gruyaert de Rode Loper zonder ook maar één vrije dag. Een situatie die niet echt ideaal was want Katja werkt overdag ook nog eens op de redactie van het showbizzprogramma.

Vrijdagavond mocht Geena Lisa alvast invallen voor Evy Gruyaert en dat deed ze zeker niet slecht.