zaterdag 28 mei 2011

Evy Gruyaert met nieuw dierenprogramma op Eén 'Zoo of love' en 'De zoo-reporters' op Ketnet!

Evy Gruyaert met nieuw dierenprogramma op Eén 'Zoo of love' en 'De zoo-reporters' op Ketnet!
Eén en Ketnet gaan in samenwerking met de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen van start met de opnames van twee nieuwe dierenprogramma's. Evy Gruyaert zal op Eén 'Zoo of love' presenteren, een reeks over kweekprogramma's voor dieren in moeilijkheden.
 
In het Ketnet-programma 'De zoo-reporters' brengen kinderen op hun beurt elke dag een reportage over een diersoort die een duwtje in de rug kan gebruiken.
Eén, Ketnet, Evy Gruyaert, de Nationale Loterij en de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde, die de Zoo van Antwerpen en Planckendael onder haar hoede heeft, slaan de handen in elkaar voor twee nieuwe televisieprogramma’s.
De Eén-reeks 'Zoo of love' zoomt in op de vele kweekprogramma’s die dierentuinen en
instellingen wereldwijd opzetten om diersoorten in moeilijkheden te beschermen. Evy Gruyaert zal het programma presenteren, al stuurt ze in Zoo of love ook andere mensen met een groot hart voor dieren op pad.
 
Zij reizen de wereld rond en ontmoeten professionals die zich inzetten voor het behoud van biodiversiteit. Ze nemen ook een kijkje in de natuurlijke habitat van de diersoort. Zoo of love heeft aandacht voor de wetenschappelijke achtergrond van kweekprogramma’s maar illustreert ook de liefde van mensen voor dieren.
 
Het programma met Evy Gruyaert wordt ten vroegste in het voorjaar van 2012 uitgezonden op Eén.
Ketnet zal op zijn beurt 'De zoo-reporters' maken, een dagelijks reportagemagazine voor en door kinderen. Daarin zal elke week één bedreigde diersoort centraal staan.
 
De komende weken gaat Ketnet op zoek naar jonge reporters met een grote liefde voor dieren, die aan den lijve willen ondervinden hoe het er aan toegaat in de Zoo. Als volleerde onderzoeksjournalisten zullen ze vervolgens hun eigen reportages draaien. Evy Gruyaert zal het programma inlezen.