dinsdag 10 april 2012

Één omroepster Evy Gruyaert (32) is zwanger van eerste kindje


Één omroepster Evy Gruyaert (32) is zwanger van eerste kindje!

Evy Gruyaert (32) is zwanger. Dat heeft haar manager bevestigd. Voor de presentatrice van het Eén-programma ‘Zoo of love' is het haar eerste kindje.

Afgelopen zaterdag was Evy Gruyaert als presentatrice te zien in de eerste aflevering van Zoo of love, een programma op Eén over dierenliefde en de liefde van mensen voor dieren. In een fragment testte een bioloog of een van de bonobo's van dierentuin zwanger was. ‘Allez,' zei Evy Gruyaert lachend, ‘mijn eerste zwangerschapstest. En dan nog van een aap.'

De opname van die aflevering dateert al van een tijdje geleden; in de tussentijd is er veel gebeurd. Evy Gruyaert is zelf ook zo'n test mogen gaan halen, want ze is zwanger. Dat werd ons gisteren bevestigd door Evy's manager Rick Tubbax: ‘Evy en haar vriend zijn in blijde verwachting van hun eerste kindje. Aangezien het om een prille zwangerschap gaat, is het voorbarig om verdere mededelingen te doen. We vragen iedereen nadrukkelijk de privacy van het koppel te respecteren zodat ze samen van deze mooie stap in hun leven kunnen genieten. Evy zal hierover verder geen mededelingen doen of interviews geven.'

Evy Gruyaert en haar vriend zijn samen sinds eind vorig jaar, vertelde ze afgelopen weekend in een interview met Het Nieuwsblad.

Evy Gruyaert liet ook weten dat haar moeder haar kinderwens duidelijk deelde. Op de vraag of haar moeder er niet naar verlangde om oma te worden, zei ze: ‘Ja, absoluut. Dan zegt ze dat die uit mijn klas van vroeger al twee kindjes heeft en een derde op komst is. Maar ik heb gezegd dat ze mij niet mag pushen. Ook toen ik weer vrijgezel werd, zag je ze wat panikeren. Oei, mijn dochter is weer alleen. Misschien wordt ze wel een oude vrijster.'

Daar hoeft de mama van Evy Gruyaert dus niet bang voor te zijn: haar dochter verwacht haar eerste kind.

Voor Evy Gruyaert was het een druk paasweekend. Het begon al op vrijdagavond met de opname van de talkshow Vrienden Van de Veire, die op zaterdag werd uitgezonden. Presentator Peter Van de Veire had Evy niet alleen uitgenodigd om over haar nieuwe programma Zoo of love te praten, maar ook om haar te verrassen met een chocoladen Evy Gruyaert van de Antwerpse chocolatier Erik Goossens.

Het was Peter Van de Veire niet ontgaan dat Evy Gruyaert al tien jaar als omroepster werkt voor de openbare omroep. Een chocoladen evenbeeld was dus wel op zijn plaats. Evy was er bijzonder blij mee: ‘Zo bruin heb ik er nog nooit uitgezien. Fantastisch, wat een geweldige verrassing. Een feestje is ook nog altijd welkom. Ik kan weliswaar niet beloven dat er tegen dan nog chocolade over is.'

Evy Gruyaert was zaterdagmorgen ook te gast in het Radio2-programma En nu serieus en moest dit weekend aan de slag als omroepster. Volgende week is er een nieuwe aflevering van Zoo of love.

Dolverliefde Evy Gruyaert verwacht eerste kindje

Tv-presentatrice Evy Gruyaert (32) is zwanger. Dat bevestigt haar manager Rick Tubbax. Evy ontdekte naar eigen zeggen recent ook de Grote Liefde in haar leven. Het geluk kan dus niet op voor de knappe Vlaamse tv-babe.

Evy Gruyaert schreeuwde het dit weekend van de daken in de geschreven pers: Evy is dolverliefd! Maar aan die interviews komt nu nog een verrassend en heuglijk staartje: de omroepster blijkt namelijk ook zwanger. "Evy en haar vriend zijn in blijde verwachting van hun eerste kindje", bevestigt manager Rick Tubbax aan onze collega's van Corelio. "Aangezien het om een prille zwangerschap gaat, is het voorbarig om verdere mededelingen te doen. We vragen iedereen nadrukkelijk de privacy van het koppel te respecteren zodat ze samen van deze mooie stap in hun leven kunnen genieten".

Evy Gruyaert is al sinds eind vorig jaar samen met haar nieuwe vriend. Zaterdag ging haar nieuwe programma 'Zoo of Love' van start, waarin ze onder meer al grappend een zwangerschaptest van een bonobo aankondigde... Ze was dit weekend ook te gast bij 'Vrienden Van de Veire' omdat ze tien jaar in dienst is als omroepster bij Eén. Van gastheer Peter kreeg ze haar hoofd in chocola cadeau. Maar de klokken van Rome hadden blijkbaar dus nog een andere verrassing in petto...

Een hele dikke proficiat dus voor de aanstaande moeder Evy Gruyaert.

zondag 8 april 2012

Evy Gruyaert in chocolade bij 'Vrienden Van de Veire' en nieuw programma Zoo of love


Evy Gruyaert in chocolade bij 'Vrienden Van de Veire' en nieuw programma Zoo of love


Smul van Evy Gruyaert in chocolade met Pasen.

Evy Gruyaert was zaterdagavond te gast in Vrienden Van de Veire voor een woordje uitleg over haar gloednieuwe programma Zoo of love op Eén.

Peter Van de Veire maakte van de gelegenheid gebruik om de Eén-omroepster en presentatrice te verrassen met een speciaal paasgeschenk, want hij had nog iets te vieren.

Evy Gruyaert is dit jaar immers tien jaar omroepster bij Eén. In het najaar van 2001 was ze voor het eerst te zien als omroepster op het toenmalige TV1, maar de tienjarige verjaardag van dat debuut is in stilte voorbijgegaan.

Maar dat was buiten Peter gerekend. Hij liet zich inspireren door het paasweekend en verraste haar alsnog met een lekker cadeau: een chocoladen Evy Gruyaert van de hand van de Antwerpse chocolatier Erik Goossens, zij het dan … verkleed als paasbunny.

Evy Gruyaert wist de verrassing in chocolade wel te smaken: “Zo bruin heb ik er nog nooit uitgezien! Fantastisch! Wat een geweldige verrassing. Een feestje is ook nog altijd welkom, Ik kan wel niet beloven dat er tegen dan nog chocolade over is.”


Zoo of Love met Evy Gruyaert, gloednieuw op één

Dierenprogramma waarin tien duo's met een groot hart voor dieren zich verdiepen in kweekprogramma's die wereldwijd worden opgezet om het voortbestaan van dieren in moeilijkheden te garanderen.

Aflevering 1: "De mensaap"

Jo en Patrick, die elkaar na achttien jaar samenzijn net hun ja-woord hebben gegeven, zijn verslaafd aan hun wekelijkse bezoekje aan de Zoo. Ze hebben allebei een drukke job als vrachtwagenchauffeur en genieten in het weekend dubbel en dik van de rust die ze bij de dieren vinden. In het park hebben ze één vaste stop: het verblijf van de mensapen.

Jo en Patrick dromen er al jaren van om gorilla’s in hun natuurlijke habitat te spotten. ’Zoo of Love’ neemt hen mee naar Kameroen waar wetenschappers van de Zoo van Antwerpen onderzoek verrichten naar de leefgewoontes van de gorilla’s in het wild. Ze trekken dwars door de jungle op zoek naar sporen van hun geliefde dieren. Wanneer Jo en Patrick een gorillanest ontdekken, lijkt hun droom werkelijkheid te worden...

Presentatie: Evy Gruyaert

Zoo of Love met Evy Gruyaert, iedere zaterdag om 20.10 op één.

Op zaterdag 7 april heet Peter Van de Veire acteurs Bruno Vanden Broecke en Nico Sturm, presentatrice Evy Gruyaert, schrijver en dichter Rick de Leeuw en zanger Guido Belcanto welkom in 'Vrienden Van de Veire' op Eén. 'De Vriendjes Van de Veire' trekken deze week naar het Schlagerfestival.

Theatervrienden Bruno Vanden Broecke en Nico Sturm staan opnieuw samen op de planken met hun honderd procent zelfgemaakte voorstelling Low-La, van schrijven over spelen tot het lichtontwerp en het geluid. Ze delen niet enkel de bühne, maar spelen ook een hoofdrol in elkaars leven. Vrienden van elkaar én van de Veire dus.

Evy Gruyaert mag binnenkort zichzelf aankondigen. In 'Zoo of love' trekt ze haar laarzen aan voor een kijkje achter de schermen van de zoo. Ze volgt internationale kweekprogramma’s op voor beschermde dieren. Peter praat met haar over de plannen waarop ze broedt en de avonturen in haar omroepnest.

Verder komen ook de ouders van Evy Gruyaert aan het woord over haar debuut als omroepster in 2001, alsmede collega's .

Rick de Leeuw toont als een trotse papa zijn eigen welpjes. Hij verwerkte zijn scheiding in de gedichtenbundel Echte mannen scheiden niet en interviewde bekende Vlamingen en Nederlanders voor het boek 'De zin van het leven'. Wat was hun zin van het leven en vooral ... wat is die van Rick?

Rock-‘n-rollchansonnier en uniek zangfenomeen Guido Belcanto heeft een nieuwe plaat uit: Een man zoals ik. De eerste single 'Toverdrank' werd erg gesmaakt op Radio 2 en Radio 1. Bovendien krijgt Belcanto ook voet aan grond in Nederland. Guido vertelt er alles over en zal op het gouden podium van Peter zijn nieuwe single voorstellen: Ik weet niet of je nog aan me denkt.

'Vriendjes Van de Veire' Lars en Aliyah brengen verslag uit polonaiseland, vanop het Schlagerfestival. Tussen de meezingers door vissen ze bij de volkshelden naar het geheim van een goede schlagerzanger.

Evy Gruyaert krijgt zusje van chocolade van Peter Van de Veire

Peter Van de Veire zit nooit om een verrassing verlegen. Dat mocht ook Evy Gruyaert ervaren in Vrienden Van de Veire op Eén.

Omdat de vrolijke presentator vond dat er veel te weinig aandacht werd geschonken aan het feit dat Evy Gruyaert vorig najaar tien jaar presentatrice was, besloot hij haar –beter laat dan nooit– toch nog een cadeautje te bezorgen.

Peter Van de Veire kent zijn klassiekers, in een ver verleden liet Evy Gruyaert haar lichaam al eens in bikini 'vereeuwigen' in chocolade.

Het werd, geheel in de geest van Pasen, een chocoladen Evy Gruyaert, maar dan wel eentje verkleed als bunny. Gruyaert wist de verrassing best te smaken. 'Zo bruin heb ik er nog nooit uitgezien!'

zondag 1 april 2012

Bart Peeters en Pieter Embrechts zingen 'Een Laatste Groet' aan Evy Gruyaert


Bart Peeters en Pieter Embrechts zingen 'Een Laatste Groet' aan één omroepster Evy Gruyaert.


In de vierde aflevering van 'Een Laatste Groet' neemt Bart Peeters afscheid van de eerste vrouwelijke overledene uit de reeks. Evy Gruyaert begon haar carrière in 2001 nadat ze bij Radio Donna een talentenjacht had gewonnen.
 
Een jaar later ging Evy Gruyaert aan de slag als omroepster voor Eén.
 
Evy Gruyaert presenteerde het mediamagazine 'De Rode Loper' en maakte reportages voor onder meer 'Vlaanderen Vakantieland'. Ze was ook de stem van de bijzonder populaire podcast 'Start To Run'.

Evy Gruyaert is met 32 ook meteen de jongste aflijvige in 'Een Laatste Groet'. Ze wordt ten grave gedragen door haar drie beste vrienden: Pieter Embrechts, Bart Cannaerts en Xander De Rycke. Voor Pieter en Xander is het hun eerste deelname aan Een Laatste Groet, de comedy-begrafenis op Canvas.

Evy Gruyaert neemt als bevoorrechte getuige van haar eigen begrafenis plaats in het publiek. En ze heeft een duidelijk beeld van hoe ze wil sterven: gruwelijk én elegant.
 
Dat vertelt ze in haar videotestament. 'Ik wil sterven zoals prinses Grace van Monaco: achter het stuur van een sportauto, tipsy van de beste champagne, en dan plots mijn torenhoge stilleto’s die van het rempedaal schieten. Knal de afgrond in.'
 
Zo gebeurde het niet. Hoe prinses Evy Gruyaert van Meulebeke wel aan haar einde kwam, vertellen haar beste vrienden in Een Gruwelijk Elegante Dood.

In de rubriek Eeuwig Leven blijkt dat Evy Gruyaert graag wil reïncarneren. En dan nog het liefst als regenworm. 'Als ze me dan in twee hakken, weet ik altijd dat ik in tof gezelschap ben.'
 
De beste vrienden verzinnen nog meer gedaantes waarin ze Evy Gruyaert nog liever zien terugkeren.

Naast haar beste vrienden, komt ook haar beste vriendin Ann Reymen speechen op Evy’s begrafenis. Hun hele leven hebben ze elkaars geheimen gedeeld. 'Een nieuw huis, een nieuwe job, een nieuwe liefde. We wisten het van elkaar als eersten', benadrukt Evy Gruyaert in haar videotestament.
 
Ann is aanwezig. Pieter Embrechts, Bart Cannaerts en Xander De Rycke doen er alles aan om haar te troosten. Met wisselend succes.

Voor De Laatste Groet, de finale van 'Een Laatste Groet', kiest Evy Gruyaert voor een nummer uit de musical Cats. 'Mijn liefde voor katten en voor musical verenigd aan mijn graf. Ik kan mij geen mooier afscheid inbeelden.' Evy wordt kundig de eeuwigheid in gecroond.

De rouwende beste vrienden
'Een Laatste Groet' aan Evy Gruyaert wordt gebracht door haar drie beste vrienden: Pieter Embrechts, Bart Cannaerts en Xander De Rycke. Voor Pieter Embrechts is het zijn eerste Een Laatste Groet.
 
Hij is van meet af aan zichtbaar aangedaan, maar herpakt zich in een ultieme poging om de Evy in zichzelf tot leven te wekken. Met zijn foutste pruik in zijn beste West-Vlaams.

Bart Cannaerts is dubbel in de rouw. Omdat hij Evy Gruyaert persoonlijk aan haar einde zag komen. En omdat hij op een haar na haar lippen miste tijdens het eerste seizoen van Mag ik u kussen?, en het nu voorgoed te laat is.

Xander De Rycke verliest net als Pieter voor het eerst een bekende uit zijn omgeving. Hij kende Evy Gruyaert van zeer nabij. Akelig nabij, zo blijkt postuum.