zaterdag 1 november 2008

Filmpje Evy Gruyaert omroepen op 9-9-2008

http://rapidshare.com/files/145280729/Evy_Gruyaert-9-9-2008_vrt-divx.aviEvy Gruyaert aan het omroepen op VRT één 9-9-2008.

Evy Gruyaert
Evy Gruyaert
Evy Gruyaert
Evy Gruyaert
Evy Gruyaert
Evy Gruyaert
Evy Gruyaert
Evy Gruyaert
Evy Gruyaert
Evy Gruyaert
VRT maakt definitief kruis over Donna
Peter Van de Veire wordt één van de drijvende krachten van de nieuwe hitzender
De kogel is door de kerk. Radio Donna maakt plaats voor een nieuwe hitzender met Peter Van de Veire als één van de drijvende krachten.
De raad van bestuur van de VRT heeft gisteren het licht op groen gezet voor het nieuwe radioproject van de openbare zender. De bijkomende informatie van de VRT-directie heeft de bestuursleden overtuigd. Zij volgen de analyse van de VRT-top dat Donna anno 2008 niet meer de baanbrekende pionier van weleer is, en dat de tijd rijp is voor een grote sprong voorwaarts met een volledig vernieuwd net onder een nieuwe naam.

Wanneer de nieuwe hitzender gelanceerd wordt en hoe die concreet zal klinken, is nog koffiedik kijken. Toch is het maar 'een kwestie van enkele maanden'. Intussen heeft de directie een nieuwe netmanager aangesteld. Het gaat om Greet Santy, de huidige directeur Line Extension, de dienst die de commerciële activiteiten van de VRT ontwikkelt.

Het lijkt er dus op dat de directie kiest voor iemand die al een hele carrière in de marketingsector achter de rug heeft (onder meer bij De Persgroep) om de meest 'commerciële zender' - en belangrijkste bron van eigen inkomsten - van de VRT te gaan leiden. Maar volgens Diane Waumans, de woordvoerster van de VRT, heeft Santy vooral heel veel goesting om - los van haar voorgeschiedenis - een nieuw radioproject voor een jonge doelgroep te gaan leiden.

Greet Santy krijgt nu de opdracht om een nieuw en versterkt team samen te stellen, waarin de radiomaker en allround entertainer Peter Van de Veire één van de drijvende krachten wordt.

Meteen na afloop van de raad van bestuur bracht de VRT-top het Donna-personeel als eerste op de hoogte van de belangrijke beslissing. Twee weken geleden hadden zij de plannen om Donna op te doeken en een nieuwe hitzender te beginnen in Het Nieuwsblad/De Gentenaar moeten lezen. Zij wisten van niets. Het nieuws kwam dan ook als een donderslag bij heldere hemel.

Het enige wat de Donna-medewerkers totnogtoe vernamen, is dat er geen ontslagen zouden vallen. Bovendien is de directie ervan overtuigd dat de nieuwe hitzender voor een groot deel met dezelfde mensen gemaakt kan worden. 'Alle Donna-medewerkers krijgen een faire kans om bij het vernieuwde Donna betrokken te worden', beloofde de directie gisteren. 'En de mensen die niet overstappen, zullen alle steun krijgen om een alternatief te vinden binnen de VRT'. De Donna-presentatoren wensten gisterenavond niet te reageren. 'Morgen ( vandaag, nvdr ) krijgen we het plan in detail uitgelegd', aldus Evy Gruyaert. 'Daarvoor wil ik er niets over zeggen.'
Geen opmerkingen:

Een reactie posten