zaterdag 25 juni 2011

Evy Gruyaert presenteerde laatste aflevering 'De Rode Loper'

Evy Gruyaert presenteerde laatste aflevering 'De Rode Loper'
'De Rode Loper' is uitgezongen, om iets na half zeven sloot Evy Gruyaert de allerlaatste uitzending af van het mediaprogramma, dat begon als 'een programa voor vrouwen boven de 55' op 30 oktober 2000 maar al snel uitgroeide tot een programma voor jong en oud en voor iedereen die van showbizz houdt.
Een goede 10 jaar later wordt 'De Rode Loper' opgerold en in de archiefkast gelegd. De VRT moet besparen en 'De Rode Loper' van Evy Gruyaert was één van de slachtoffers die eraan moesten geloven.
 
In januari kwam het officiële bericht naar buiten dat de redactie op 25 juni de allerlaatste uitzending mocht maken. Ironisch genoeg was er nog geen jaar geleden  een groot feest voor de tiende verjaardag van het magazine en werd er nog gezegd dat ze er zeker nog eens tien jaar gaan bijdoen.
Vele artiesten en mensen in de media zijn nu ongerust over waar ze nu hun medianieuws kunnen laten zien. Ook 'De dagshow' op vtm houdt er volgende week mee op, maar in het najaar komt vtm met een nieuw mediaprogramma in samenwerking met Studio-A.
Wat nu met de 25-koppige redactie van het mediamagazine? Presentatrice Katja Retsin verlaat de VRT en gaat freelance aan de slag. Binnenkort is ze te zien op vtm in 'The Bachelor'. Evy Gruyaert gaat een dierenprogramma op Eén presenteren en blijft omroepster.
Wat er nu in de plaats komt van 'De Rode Loper' is nog onbekend. De VRT zal in augustus meer uitleg geven tijdens de persconferentie over het najaar. 'Dagelijkse kost', het kookprogramma van Jeroen Meus dat volgende week zijn eerste succesvolle seizoen afsluit, zou een goede kanshebber zijn.
Peter Van de Veire heeft enkele weken geleden een proefaflevering gedraaid van 'Peter & de wolven', gebaseerd op 'Have I got news for you' van de BBC dat ook al in Nederland, Zweden en Finland draait. Het programma behandelt de merkwaardigste nieuws- en showbizzfeiten in een geestige quiz. De zegsman van de VRT benadrukt dat het nog niet zeker is dat het op de buis komt en dus ook de opvolger gaat worden van 'De Rode Loper'.
'De Rode Loper' houdt er deze week definitief mee op. Eerder deze week blikte Villa Vanthilt al terug en vooruit met Evy Gruyaert en Ward Verrijcken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten