woensdag 25 augustus 2010

Evy Gruyaert 'Vlaanderen Sportland' in badpak Start to Swim promo Herr Seele


Evy Gruyaert voor 'Vlaanderen Sportland' in badpak in het zwembad voor de promo van Start to Swim samen met Herr Seele.'Meer aandacht voor kleinere sporten op televisie' en 'Vlaanderen stimuleren om zelf te gaan sporten'.

Onder die motto's werd in februari van dit jaar door de Minister van Sport Bert Anciaux en door de VRT het nieuwe Eén-programma 'Vlaanderen sportland' gepresenteerd, van presentatrice Evy Gruyaert.

En met succes: meer dan 800 lopers deden mee aan het 'Vlaanderen sportland'-slotevenement in Gent en de gelijknamige podcast van Evy Gruyaert werd meer dan 200.000 keer gedownload.

Cijfers die door Eén en de Minister voor Sport, Bert Anciaux, enthousiast werden onthaald. Het tweede seizoen van 'Vlaanderen sportland', waarvoor de Vlaamse Gemeenschap 137.500 euro heeft vrijgemaakt, start dan ook al op 9 oktober. Daarin staat deze keer de zwemsport centraal.

In badpak
'Vlaanderen sportland' ruilt de loopschoenen dit seizoen voor het badpak en bikini. In zeven weken tijd moet Evy Gruyaert een heuse 'Ronde van Vlaanderen' zwemmen.

Er staan 30.000 lengtes van 25 meter op het programma. Geen opdracht voor één mens alleen en dus zal Evy Gruyaert heel Vlaanderen aansporen om gedurende zes weken met haar mee te zwemmen in zwembaden in heel Vlaanderen.

'Vlaanderen sportland' en Evy Gruyaert volgen ook tien mensen die leren zwemmen. Gebrevetteerde instructeurs zullen de leerlingen begeleiden bij hun pogingen om het hoofd boven water te houden.

Elke dag van de week
Nieuw dit seizoen is de nieuwe plaats in het uitzendschema. 'Vlaanderen sportland' brengt immers iedere weekdag een sportieve reportage om 17.55 uur, net voor 'Het journaal' van zes.

Op zaterdag is Evy Gruyaert er om 17.25 uur met de compilatie van een half uur, aangevuld met een verslag van het zwemevenement van die week. Op zondag is er de volledige herhaling.

Vijf rubrieken
Maandag krijgt een Bekende Vlaming in 'De sportende BV' een initiatie in een sport die hem of haar al jarenlang interesseert, maar waar hij of zij zich nog nooit aan gewaagd heeft.

Hilde Debaerdemaker krijgt bijvoorbeeld rake klappen tijdens een potje taekwondo, Lieve Blancquaert merkt dat paarden niet altijd luisteren en Wim Opbrouck leert de fijne kneepjes van het curling.

Dinsdag keren we terug in de tijd met de "Sportrevolutie". We brengen een oude sportlegende samen met een jonge sporter. Hoe groot is de generatiekloof? Is er aan het sportmateriaal veel veranderd?

Heeft de oude held nog een gouden tip voor de jonge leeuw?

Op woensdag krijgen alle medische vragen van Evy Gruyaert een vakkundig antwoord van onze eigen Sportdokter Chris Goossens. Pijnlijke voeten of stramme spieren? Sportdokter Chris weet het antwoord!

Nog op woensdag krijgt de kijker door Evy Gruyaert een gezond recept voorgeschoteld. Frank De Wilde, één van de Belgische meesterkoks en dé man die de wielerploeg Lotto-Davitamon gezonde, culinaire hoogstandjes voorschotelt, is sportkok van dienst.

Elke week maakt hij een lekkere sportieve hap klaar onder de noemer "Klaargestoomd'.

Donderdag is het de dag van de "Goudhaantjes". Vlaanderen telt heel wat jonge kampioenen en in heel wat sporten blinken Vlamingen uit.

In deze rubriek volgen we het jonge talent dat onze regio rijk is, tijdens een belangrijke wedstrijd.

Behalen zij genoeg punten om zich te kwalificeren voor het EK? Kunnen ze de druk aan, en wat geven ze allemaal op om hun ultieme droom te bereiken?

Vrijdag tenslotte is het tijd voor Evy Gruyaert's nieuwe 'sidekick' bij 'Vlaanderen sportland': Herr Seele!

In "Spelen met Herr Seele" bezoekt hij als reporter verschillende sportevenementen en belicht hij alles in zijn geheel eigen stijl.

Herr Seele ziet er misschien niet sportief uit, maar stille waters hebben diepe gronden! Evy Gruyaert gaat het ontdekken!
1 opmerking:

  1. Beste Evy,
    Dankzij het correct volgen van het programma start to swim ben ik nu na 10 weken fitter dan ooit ! Ik zie het allemaal terug helemaal zitten , na mijn ontslag in augustus 2010. Ben nu 50 en ga me terug op de arbeidsmarkt gooien ! Ik blijf 3 keer per week zwemmen (3 keer 1u = +/- 60 baantjes) Een aanrader voor iedereen die het even niet meer ziet zitten. Na start to swim ziet het leven er helemaal anders uit ! Patricia uit Brugge

    BeantwoordenVerwijderen