dinsdag 11 mei 2010

Evy Gruyaert met nieuw vegetarisch kookboek Start to veggie


Na Start to run, Start to swim en een resem andere Start to...-boeken, lanceerde Evy Gruyaert Start to veggie, een vegetarisch kookboek met daarnaast ook andere tips om bewust te leven.

'Ik ben geen geitenwollensokkentype, maar ik eet wel al dertien jaar vegetarisch', zegt Evi. 'Zelfs toen ik klein was, kon ik vlees alleen met lange tanden binnenwerken. Als je vegetarisch gaat eten, is het in het begin soms moeilijk om een weg te vinden tussen al die vreemde granen, seitangerechten en andere tofutoestanden, weet ik uit ervaring.

Daarom dus nu Start to veggie, met een paar handige tips en recepten voor wie wat minder vlees of vis op zijn bord wil. Mijn favoriete recept uit het boek is alvast een bloemkoolcurry.' Start to veggie, Lannoo.

Donderdag 6 mei werd in het centrum van Gent de tweede Veggie hap-pening georganiseerd. Op de Groentenmarkt kon iedereen proeven van lekkere veggiehapjes en drankjes.

Ter gelegenheid van deze hap-pening werd het nieuwste boek voorgesteld van sexy tv-presentatrice Evy Gruyaert: 'Start to veggie'.

Dit boek bundelt honderden nuttige weetjes en tips, aangevuld met 25 originele vegetarische recepten, om ecologisch verantwoord door het leven te gaan en tegelijk trendy voor de dag te komen. Evy Gruyaert vult elk onderwerp aan met haar persoonlijke ervaringen en tips.

Evy Gruyaert bewijst dat (milieu)bewust leven en eten gemakkelijk te verzoenen is met 'modern, hip en stijlvol'. In vijf hoofdstukken laat Evy haar kritische blik schijnen over onze dagdagelijkse eet- en leefgewoontes.

Hoe leer ik gezond en lekker koken zonder vlees of vis? Hoe beperk ik mijn ecologische voetafdruk? Wat zijn de alternatieve vormen van transport?

Waar vind ik kledij geproduceerd met respect voor het milieu? Welke verzorgingsproducten zijn echt 100% plantaardig en niet getest op dieren? Hoe kan ik 'groener' gaan wonen?

'Start to veggie' is een praktisch boek vol nuttige adressen en websites die milieuvriendelijk, duurzaam en ethisch hoog in het vaandel dragen.

Na een heleboel ‘Start to …’-boeken, is het nu tijd voor een leven zonder (of met minder) vlees. Evy Gruyaert presenteerde trots ‘Start to veggie’, een project waar ze heel trots op is.

“Ik ben zelf al dertien jaar een vegetariër”, vertelt de gezondheidsgoeroe. “Het was zeker niet gemakkelijk om daarmee te beginnen, want mijn grootouders waren slagers en mijn ouders koks en ze geloofden niet dat je gezond kon zijn zonder een stukje vlees.

Maar toen ik achttien jaar werd, koos ik resoluut voor een vegetarisch leven.” Het boek wil niet dat iedereen hardcore vegetariër wordt, zelfs af en toe eens geen vlees eten is een stap in de goede richting.

“Ik wou geen geitenwollensokken boek, en dat is het ook niet geworden”, vervolgt ze. “De vleesproductie legt een enorm zware last op het milieu en daarom willen we tonen hoe je ecologisch verantwoord kunt leven, ook op andere vlakken.

Milieuvriendelijke kleding en make-up zijn zelfs zeer trendy op dit moment.” Met het boek maakt ze je ook wegwijs in alle vegetarische lekkernijen zoals seitan- en tofugerechten.

Evy Gruyaert:
- Een aantrekkelijk, hip boek over gezond eten en leven in de ruime betekenis: hoe leer ik gezond en lekker koken zonder vlees? Hoe beperk ik mijn ecologische voetafdruk? Waar vind ik ecokledij? Welke make-up is diervriendelijk? Hoe kan ik 'groener' wonen?

- Treed in de voetsporen van Evy Gruyaert en leer hoe je trendy én milieubewust door het leven kunt gaan.

- Met 25 originele vegetarische recepten voor uiteenlopende gelegenheden

- Een praktisch boek vol nuttige adressen en websites die milieuvriendelijk, duurzaam en ethisch hoog in het vaandel dragen

- Start to veggie maakt komaf met het geitenwollensokkenimago van milieubewustzijn.

Wat denk je als je het woord 'veggie' in de mond neemt? Alternatief, oubollig, geitenwollen sok? Evy Gruyaert bewijst dat (milieu)bewust leven en eten gemakkelijk te verzoenen is met 'modern, hip en stijlvol'.

In vijf hoofdstukken laat Evy haar kritische blik schijnen over onze dagdagelijkse eet- en leefgewoontes. Hoe leer ik gezond en lekker koken zonder vlees of vis? Hoe beperk ik mijn ecologische voetafdruk?

Wat zijn de alternatieve vormen van transport? Waar vind ik kledij geproduceerd met respect voor het milieu? Welke verzorgingsproducten zijn echt 100% plantaardig en niet getest op dieren? Hoe kan ik 'groener' gaan wonen?

Dit boek bundelt honderden nuttige weetjes en tips, aangevuld met 25 originele vegetarische recepten, om ecologisch verantwoord door het leven te gaan en tegelijk trendy voor de dag te komen. Evy Gruyaert vult elk onderwerp aan met haar persoonlijke ervaringen en tips.

Evy Gruyaert begon in 2001 bij Radio Donna en een jaar later was ze ook actief als omroepster en presentator bij TV1 - het huidige Eén. Ze presenteerde de succesvolle driedelige reeks Vlaanderen Sportland op Eén.

Andere uitgaven van Evy Gruyaert

Dans Mondial
Twee dames dansen de wereld rond
Auteur(s): Evy Gruyaert, Lien van de Kelder

Fit & gezond
Wandel, loop en fiets je fit in 10 weken met Evy Gruyaert
Auteur(s): Evy Gruyaert

Keep running
Fit en gezond in tien weken
Auteur(s): Evy Gruyaert

Start to bike
Fit & gezond in 10 weken
Auteur(s): Evy Gruyaert

Start to fitness
Fit & gezond in 10 weken
Auteur(s): Evy Gruyaert

Start to golf
Auteur(s): Evy Gruyaert

Start to run met Evy Gruyaert
Fit & gezond in 10 weken
Auteur(s): Evy Gruyaert

Start to swim
Fit & gezond in 10 weken
Auteur(s): Evy Gruyaert

Start to walk
Fit en gezond in 12 weken
Auteur(s): Evy Gruyaert

maandag 3 mei 2010

Evy Gruyaert weer single: Het Eén en MNM-gezicht heeft gebroken met Lieven Rossignol en is weer vrijgezel


Evy Gruyaert is weer single, het Eén en MNM-gezicht heeft gebroken met Lieven Rossignol.

Evy Gruyaert


Eén-gezicht Evy Gruyaert en haar vriend Lieven Rossignol hebben na goed vier jaar beslist om hun relatie in alle vriendschap te beëindigen. Dat heeft de VRT-omroepster bevestigd aan het weekblad Blik. Ze zijn 'uit elkaar gegroeid', klinkt het.

Evy Gruyaert


Evy Gruyaert, die dinsdag dertig wordt, kocht een tijdje geleden bouwgrond in De Pinte. Ze zou nu in het Gentse blijven wonen. Voor Gruyaert was het haar tweede lange relatie, nadat ze eerst jarenlang samen was geweest met haar West-Vlaamse jeugdliefde. Lieven Rossignol werkt bij Studio 100. Hij leerde Gruyaert kennen bij de VRT. Gruyaert krijgt vanaf september een nieuw programma op Eén.

Evy Gruyaert


Evy Gruyaert (30) en haar vriend Lieven (34) woonden nog niet lang samen in het huis dat ze gebouwd hadden in De Pinte. Ze wilde dichter bij haar geboortestreek (Meulebeke) wonen.

Evy Gruyaert


“Ik woon nog alleen in De Pinte. Lieven en ik respecteren elkaar en komen nog steeds goed overeen. We hopen dat de media ook respect kunnen opbrengen voor het feit dat we dit allebei liever in stilte willen verwerken.”

Evy Gruyaert


Evy Gruyaert en Lieven zijn niet met ruzie uit elkaar gegaan. Ze hebben in alle vriendschap hun relatie beëindigd. Evy blijft bij VRT wel aan de slag als omroepster en als presentatrice van De Rode Loper. Binnenkort lanceert de nieuwbakken vrijgezel ze ook haar nieuw project.

Evy Gruyaert


Sexy Eén-gezicht Evy Gruyaert is dus opnieuw vrijgezel. Voor Gruyaert was dit haar tweede lange relatie, nadat ze jarenlang een relatie heeft gehad met een West-Vlaamse jeugdliefde. Lieven Rossignol werkt bij Studio 100, waar hij de programma's mee op poten zet. Hij leerde Gruyaert kennen bij de VRT. Zij is naast één-omroepster ook radiopresentatrice bij MNM.

Evy Gruyaert



Hun romance duurde vier jaar maar nu was het liefdesvlammetje toch uitgedoofd. Gruyaert, die toevallig deze week dertig is geworden, had nog maar recent een lap grond gekocht in De Pinte. Ze zou daar iets gaan bouwen om na een periode in onze hoofdstad weer wat dichter bij haar roots in Meulebeke te zijn.

Evy Gruyaert



Evy zou nu nabij Gent blijven wonen. Er is niet echt sprake van ruzie met Lieven. Ze hebben in alle vriendschap een punt gezet achter de relatie. Ook voor de komst van Lieven had Evy een langdurige relatie met een West-Vlaamse jeugdliefde.

Evy Gruyaert


Evy Gruyaert, die ook hoog genoteerd staat als Vlaamse babe in de poll van mannenblad Playboy 'Wie Wil Jij Het Liefst Naakt In Playboy Zien?', blijft komend seizoen aan de slag als omroepster, presentatrice van De Rode Loper en bij MNM, én er zal weldra nog een nieuw programma aankomen.