maandag 18 april 2011

Evy Gruyaert poseert voor de showbizzkalender 2012 van fotograaf Henk Van Cauwenbergh

Evy Gruyaert poseert voor de showbizzkalender 2012 van fotograaf Henk Van Cauwenbergh.
 
De fotoshoots voor de showbizzkalender 2012 van fotograaf Henk Van Cauwenberghe komt er weer met rasse schreden aan. Het hebbeding is ondertussen al aan zijn 15de editie toe. Maar wie mogen we dit jaar op de kalender der bekendheden verwachten? Evy Gruyaert?
Vaste waarden als de nieuwe Miss België en Kurt Rogiers lagen reeds voor de hand voor de naaktkalender. Maar fotograaf Henk Van Cauwenberghe ziet het dit jaar grootser. Zo wil hij ook Kim Clijsters, Jade Foret en de legendarische Franse chansonnier Charles Aznavour (87) strikken. Daarnaast zouden ook Hilde Debaerdemaeker, Sandrine, Svetlana Bolshakova, Freek Braeckman en Evy Gruyaert dit jaar voor de lens verschijnen.
Sinds ze vorig jaar, slechts gehuld in luchtige sexy lingerie, op de Showbizzkalender van Henk van Cauwenbergh prijkte, wordt Lauren Versnick, de 16-jarige dochter van presentatrice Lynn Wesenbeek, gezien als het nieuwe sekssymbool.
Laurens vader Geert, inmiddels de ex van Wesenbeek, heeft geen problemen met de modellencarrière van zijn dochter. "Ik ben écht trots op haar", vertelt hij aan Dag Allemaal.
Maar over het feit dat ze beschouwd wordt als een lustobject op de naakt foto's, lijkt hij zich toch af en toe toch zorgen te maken. "Er lopen altijd mannen rond die op een ziekelijke manier naar een meisje van 16 kijken", zegt hij.
"De meeste mensen vinden de bloot foto's van Lauren in de Showbizzkalender mooi, artistiek en verantwoord. Maar mochten ze een ranzig kantje hebben, dan zou ik wel protesteren".
Lauren liet eerder al laten weten dat ze geen problemen heeft met naaktfoto's, zolang het stijlvol in beeld wordt gebracht. "Die afweging moet zij maken", besluit Geert. "Je kan je kinderen opvoeden tot kritische jongeren, maar daarna is het aan hen".
Vorig jaar stelde fotograaf Henk Van Cauwenbergh en zijn modellen de veertiende Showbizzkalender voor in de refter van de PHL in Hasselt. In tegenstelling tot de voorbije edities van de naaktkalender was er deze keer weinig glamour en glitter te bespeuren op de Showbizznight. De release van de kalender werd eerder bescheiden gevierd. Dit jaar met Kim Clijsters en Evy Gruyaert als modellen zou dat wel eens anders kunnen zijn.
De Showbizzkalender 2011 zelf, gefotografeerd op de Kinderboerderij in Kiewit, mag dan weer wel gezien worden. “De voorbije jaren trokken we vooral naar exotische stranden en industriële settings, ik had nood aan iets nieuw. Het domein in Kiewit kwam al snel als ideale locatie uit de bus”, aldus Henk Van Cauwenbergh.
De opbrengst van die Showbizznight en naaktkalender ging naar de aanleg van een waar Showbizzbos, hoogstwaarschijnlijk in Kuringen.
Met Hanne Troonbeeckx, Kate Ryan, Ellen Dufour, Katerine Avgoustakis en Cynthia Reekmans prijken er heel wat Limburgse dames op de veertiende editie van de Showbizzkalender 2011. Véronique de Kock was voor het eerst op 14 jaar tijd uit de kalender gekegeld, de 16-jarige Lauren Versnick, dochter van Lynn Wesenbeek, is Van Cauwenbergh’s nieuwste aanwinst op de bloot kalender.
Het ziet er naar uit dat Limburg volgend jaar eveneens het decor zal vormen voor Showbizzkalender 2012. “De plannen voor de vijftiende kalender zijn inderdaad al in de maak. Momenteel overwegen we om naar de steenkoolmijnen aan Maasmechelen Village te trekken", aldus Van Cauwenbergh. Evy Gruyaert is voorzien als één van de fotomodellen.
De showbizzkalender, bekend/berucht om zijn Vlaams vrouwelijk schoon, pakte vorig jaar uit met knappe actrices. Zowel Marie Vinck als Veerle Baetens poseerden sexy en naakt voor de lens van fotograaf Henk van Cauwenbergh. Andere nieuwkomers waren Lauren Versnick (15), dochter van VTM- nieuwsanker Lynn Wesenbeek, en de 16-jarige Ella June Henrard.
Dertien opeenvolgende edities was Véronique De Kock de 'leading lady' van de Showbizzkalender, maar editie 2011 moest het zonder de ex-Miss België moeten stellen. Voor zijn nieuwe kalender rekent Henk Van Cauwenbergh op nieuw Vlaams toptalent Marie Vinck, huidig Miss België Cilou Annys en Lauren Versnick, de dochter van vtm-coryfee Lynn Wesenbeek.
Na naakt fotoshoots in Zuid-Frankrijk en Thailand, opnames in de Zoo van Antwerpen en aan de Belgische kust, trok Van Cauwenbergh vorig jaar naar Hasselt. "Het thema van de nieuwe kalender wordt een bossprookje. Ik ga uiteraard weer werken met BV's, maar ook met modellen en figuranten met een donkere huid", aldus Henk. Voor het eerst sinds de start van de kalender in 1998, zal Véronique De Kock niet te bewonderen zijn.
Niet alleen bekende Vlamingen, ook nieuw talent
"Ik ga voor nieuw talent. En ik zie Marie Vinck als absolute kandidaat voor de cover. Zij bekoort mij met haar talent, borsten en uitstraling en belichaamt perfect de nieuwe generatie", aldus Henk, die zijn lijstje met favoriete modellen al klaar heeft. "Traditioneel is dat een mix van bekende namen en van nieuw talent.
Henk wil voor editie 2011 onder meer uitpakken met tv-ster Roos Van Acker, Miss België 2010 Cilou Annys, filmactrice Marieke Dilles en Marie Vinck, de 16-jarige actrice Ella-June Henrard, actrice Veerle Baetens, VRT ster Evy Gruyaert, sterrenkok Sergio Herman en aanstormend model Lauren Versnick. Of ze ook effectief op de nieuwe Showbizzkalender zullen prijken, is nog niet zeker. "We fotograferen iedereen op 5 en 6 augustus."
Exit Véronique De Kock
Henk Van Cauwenbergh ziet Marie Vinck dus als perfecte opvolger voor Véronique De Kock. Die was dertien edities lang te bewonderen op de kalender. De samenwerking stopte vorig jaar toen Henk haar omschreef als "een superopportunistisch mieke dat weet dat de biologische klok tikt".
"Hij moet niet denken dat we ooit nog naakt voor hem ga poseren", reageerde Véronique De Kock, maar Henk is niet onder de indruk. "Ik denk dat het goed geweest is met Véronique. Voor mij hoefde het al een paar jaar niet meer. Het is tijd voor nieuwe gezichten op de Showbizzkalender, nieuwe types zoals Marie Vinck of Evy Gruyaert, die ik graag naar voren schuif."
De Showbizzkalender is na 14 jaar een vast begrip geworden in de Vlaamse Showbizz-wereld. Topfotograaf Henk Van Cauwenbergh en topmodel en –visagiste Brigitta Callens stelden een tijdje geleden de viertiende editie van de Showbizzkalender voor. In The Loft Fashion Factory staat een bord staan met een mooie uitspraak over de essentie van de fotografie. “In de fotografie bestaan er geen regels. Je kunt moeilijke scenario’s bedenken en een heel eenvoudig resultaat bekomen. Of, in tegendeel, simpel denken en een gecompliceerde foto bekomen. De beste foto’s zijn diegene, die moeilijk of eenvoudig gemaakt een mooi gevoel losweken bij de mensen die ze aanschouwt.” Elk jaar tracht Henk Van Cauwenbergh bekende Vlaamse fotogenieke vrouwen op een ander manier vast te leggen dan ze dagelijks verschijnen in de media.
De kranten omschrijven deze editie van de Showbizzkalender als de kalender waarbij de Bekende Vlamingen verder gaan dan ooit. Deel jij die mening?
Wat noem je ver gaan? Ik was altijd al een voorstander van de puurheid van een foto. Naaktfotografie kan perfect op voorwaarde dat het op een serene manier wordt gedaan met de nodige klasse. Zelf noem ik dat niet ver gaan. Voor mij is bloot gaan veeleer een andere vorm van kunst tonen. Wanneer je in een exotisch decor van 35 graden werkt, is het bijna noodzakelijk dat ik de sensualiteit van een foto meer belicht. Dat is een logisch gevolg van de entourage waarin je je bevindt. Ik had de eer en het genoegen om Peter Lindbergh te assisteren bij het maken van 2 Pirelli-kalenders. Wanneer je in Vlaanderen deze vorm van naaktkalenders maakt, waarin de grootste sterren stijlvol naakt worden gefotografeerd, geef ik het je op een briefje dat half Vlaanderen op z’n kop staat. En nochtans staan de grootste iconen zoals Claudia Schiffer, Naomi Campbell, Kate Moss en Cindy Crawford naakt op de Pirelli-kalender. Wat is er in hemelsnaam taboe aan stijlvol naakt? Ik snap zelfs niet waarom dit een titel in de krant moet zijn. Uiteraard is het dit jaar een pak sensueler. Maar ik moet toch elk jaar niet in hetzelfde stramien hervallen.
Is het dan jouw ultieme ambitie om eens een Vlaamse Pirelli-kalender te maken?
Helemaal niet. Je bent niet goed bezig wanneer je dingen kopieert. De bedoeling van de Showbizzkalender is nooit gewijzigd. Die zal altijd hetzelfde blijven. Ik wil Vlaamse bekende fotogenieke vrouwen op een andere manier tonen dan ze in de dagdagelijkse media te zien zijn. Het publiek moet verrast zijn wanneer ze een foto bekijken. “Is dat Maaike Boerdam, die we hier zien? Is dat Karen Damen van K3 naakt op de foto .. Amai .. Zo hebben we ze nog nooit gezien.” Dat is en blijf het ultieme target.
Het lijstje van de dames die in al hun schoonheid zullen prijken op de Showbizzkalender van 2011 was minder indrukwekkend dan fotograaf Henk van Cauwenbergh eerst had gehoopt.
Hij hoopte op presentatrice Roos Van Acker en actrices Ella-June Henrard en Veerle Baetens. 'Je kan nu eenmaal niet alles krijgen wat je wil', zegt Henk Van Cauwenbergh. In hun plaats wel toppers als zangeres Kate Ryan en presentatrice Hanne Troonbeeckx. Andere schoonheden zijn Lauren Versnick, de dochter van VTM nieuwsanker Lynn Wezenbeek en Gaëlle Six, het ex-liefje van Claudio uit Mijn Restaurant. Voor de showbizzkalender editie 2012 worden Kim Clijsters en Evy Gruyaert als modellen op de cover verwacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten