maandag 20 februari 2012

Evy Gruyaert naar 'De Producers' in 'I Love Musical'


Evy Gruyaert naar 'De Producers' in 'I Love Musical'

Op zondag 19 februari gaat Evy Gruyaert opnieuw op verkenning achter de schermen van de Vlaamse musicalwereld.

In de tweede aflevering van 'I Love Musical' komt Evy Gruyaert meer te weten over De producers, een musical met Koen Van Impe en Jonas Van Geel in de hoofdrollen.

In 'I Love Musical' neemt Evy Gruyaert de één kijker op zondag 19 februari mee naar de première van 'De Producers', een musical gebaseerd op de gelijknamige film van Mel Brooks uit 1968.

De musical vertelt het verhaal van Broadwayproducent Max, vertolkt door Koen Van Impe, en zijn sullige boekhouder Leo, een rol voor Jonas Van Geel.

De twee smeden een plan om veel geld te verdienen met het maken van een musical die zeker zal floppen. Maar hun plan mislukt; de musical wordt een hit en de heren belanden voor korte tijd in de gevangenis.

Wanneer ze vrijkomen, gaan ze opnieuw naar Broadway. De nieuwe productie die ze samen in de gevangenis schreven, Prisoners of love, wordt er een groot succes.

Interviews met makers en cast
Evy Gruyaert neemt een kijkje achter de schermen van 'De Producers'. Ze spreekt met regisseurs Martin Michel en Stany Crets en woont een van de vele repetities bij.

Ook de mooie cast met Koen Van Impe, Jonas Van Geel, Gene Bervoets, Jan Van Looveren en Ann Van den Broeck komt aan bod. Daarnaast gaat Evy Gruyaert op bezoek bij de cabaretband ’t Schoon Vertier. Zij laten zich voor hun voorstellingen inspireren door de vele Broadwayshows uit de jaren 50, waaronder ook 'The Producers'.

Decors en kostuums
Ook de productionele kant gaat Evy Gruyaert niet uit de weg; ze wil weten hoe de hele opbouw van een dergelijke show verloopt. De musical telt heel wat decorstukken en decorwissels en alles moet perfect op elkaar afgestemd worden.

Tot slot mogen de kostuums niet uit het oog verloren worden door Evy Gruyaert. In totaal gaat het om meer dan vierhonderd stuks, die speciaal uit Wenen zijn overgekomen naar Vlaanderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten