zondag 1 april 2012

Bart Peeters en Pieter Embrechts zingen 'Een Laatste Groet' aan Evy Gruyaert


Bart Peeters en Pieter Embrechts zingen 'Een Laatste Groet' aan één omroepster Evy Gruyaert.


In de vierde aflevering van 'Een Laatste Groet' neemt Bart Peeters afscheid van de eerste vrouwelijke overledene uit de reeks. Evy Gruyaert begon haar carrière in 2001 nadat ze bij Radio Donna een talentenjacht had gewonnen.
 
Een jaar later ging Evy Gruyaert aan de slag als omroepster voor Eén.
 
Evy Gruyaert presenteerde het mediamagazine 'De Rode Loper' en maakte reportages voor onder meer 'Vlaanderen Vakantieland'. Ze was ook de stem van de bijzonder populaire podcast 'Start To Run'.

Evy Gruyaert is met 32 ook meteen de jongste aflijvige in 'Een Laatste Groet'. Ze wordt ten grave gedragen door haar drie beste vrienden: Pieter Embrechts, Bart Cannaerts en Xander De Rycke. Voor Pieter en Xander is het hun eerste deelname aan Een Laatste Groet, de comedy-begrafenis op Canvas.

Evy Gruyaert neemt als bevoorrechte getuige van haar eigen begrafenis plaats in het publiek. En ze heeft een duidelijk beeld van hoe ze wil sterven: gruwelijk én elegant.
 
Dat vertelt ze in haar videotestament. 'Ik wil sterven zoals prinses Grace van Monaco: achter het stuur van een sportauto, tipsy van de beste champagne, en dan plots mijn torenhoge stilleto’s die van het rempedaal schieten. Knal de afgrond in.'
 
Zo gebeurde het niet. Hoe prinses Evy Gruyaert van Meulebeke wel aan haar einde kwam, vertellen haar beste vrienden in Een Gruwelijk Elegante Dood.

In de rubriek Eeuwig Leven blijkt dat Evy Gruyaert graag wil reïncarneren. En dan nog het liefst als regenworm. 'Als ze me dan in twee hakken, weet ik altijd dat ik in tof gezelschap ben.'
 
De beste vrienden verzinnen nog meer gedaantes waarin ze Evy Gruyaert nog liever zien terugkeren.

Naast haar beste vrienden, komt ook haar beste vriendin Ann Reymen speechen op Evy’s begrafenis. Hun hele leven hebben ze elkaars geheimen gedeeld. 'Een nieuw huis, een nieuwe job, een nieuwe liefde. We wisten het van elkaar als eersten', benadrukt Evy Gruyaert in haar videotestament.
 
Ann is aanwezig. Pieter Embrechts, Bart Cannaerts en Xander De Rycke doen er alles aan om haar te troosten. Met wisselend succes.

Voor De Laatste Groet, de finale van 'Een Laatste Groet', kiest Evy Gruyaert voor een nummer uit de musical Cats. 'Mijn liefde voor katten en voor musical verenigd aan mijn graf. Ik kan mij geen mooier afscheid inbeelden.' Evy wordt kundig de eeuwigheid in gecroond.

De rouwende beste vrienden
'Een Laatste Groet' aan Evy Gruyaert wordt gebracht door haar drie beste vrienden: Pieter Embrechts, Bart Cannaerts en Xander De Rycke. Voor Pieter Embrechts is het zijn eerste Een Laatste Groet.
 
Hij is van meet af aan zichtbaar aangedaan, maar herpakt zich in een ultieme poging om de Evy in zichzelf tot leven te wekken. Met zijn foutste pruik in zijn beste West-Vlaams.

Bart Cannaerts is dubbel in de rouw. Omdat hij Evy Gruyaert persoonlijk aan haar einde zag komen. En omdat hij op een haar na haar lippen miste tijdens het eerste seizoen van Mag ik u kussen?, en het nu voorgoed te laat is.

Xander De Rycke verliest net als Pieter voor het eerst een bekende uit zijn omgeving. Hij kende Evy Gruyaert van zeer nabij. Akelig nabij, zo blijkt postuum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten