donderdag 24 december 2009

De 130 paar schoenen van schoenenfetisjist Evy Gruyaert


De verzamelwoede slaat toe in De tabel van Mendelejev. Sexy omroepster Evy Gruyaert neemt het samen met filmgek Erik van Looy op tegen actrice en fiftiesfreak Brit Van Marsenille en Rob Vanoudenhoven, die miniatuurauto's verzamelt. Evy treedt aan als de trotse eigenares van 130 paar schoenen.





'In mijn schoenencollectie vind je zowat alles wat de term 'schoen' waardig is. Behalve van die plastic crocs want die vind ik een aanslag op het schoenendom.', aldus schoenenfetisjist Evy Gruyaert.





Welke schoen de Eén omroepster uit haar uitgebreide collectie draagt, hangt af van haar stemming. 'Als ik me op en top vrouw voel, dan zijn dat steevast hoge hakken.
Voel ik me minder goed of heb ik zin om me klein en knoddig te voelen, dan ga ik voor mijn favoriete paar Pumasportschoenen.'




Durft de tv-presentatrice ook wel eens schandalig veel geld op tafel te leggen voor een knap paar? 'Dat gebeurt af en toe, als het echt klikt met een paar laarzen.




Zeker als ik weet dat het een basispaar is dat ik onder zowat alles zal kunnen dragen.
Maar meer dan 450 euro heb ik tot nu toe nog niet kunnen en durven uitgeven. Het is ook niet zo dat ik elke week schoenen ga kopen, hé.'



Tussen de 130 schatjes in haar schoenenkast zit er alvast een paar tussen dat extra in de watten wordt gelegd.
Evy Gruyaert: 'Er is één paar waar ik steeds naar terug grijp en inderdaad, het zijn die laarzen van 450 euro. Ze zijn van Charles Jourdan en, hoewel dat niet altijd geldt, is de leest van die schoen écht onbetaalbaar goed.'




Voor de schoenenfetisjisten onder ons: naast Charles Jourdan en Puma heeft Evy Gruyaert ook schoenen van Catwalk, Liu Jo, Essentiel en Janet & Janet.

zaterdag 12 december 2009

Evy Gruyaert in The one man show van Tom Waes

De mooie en sexy Evy Gruyaert is de centrale gast in een nieuwe aflevering van The one man show. Komen we meer te weten over haar sms-verslaving? Of over haar voorliefde voor schunnig taalgebruik?


Evy Gruyaert


De kandidaten:
Roel Billen (43), die voor de tweede keer deelneemt en vorige week duizend euro won, Pieter Devisch (27), die voor de tweede keer deelneemt en vorige week tweede werd, Inge Vervaeke (38), Sam Renders (29) en Anneleen Van Malderen (26).


Evy Gruyaert


The one man show: van maandag tot donderdag omstreeks 22.00 uur.


Evy Gruyaert


De nieuwe laatavondquiz 'The One Man show', gepresenteerd door Tom 'The One Man' Waes. Elke dag ontvangt hij één Bekende Vlaming die hij alle vragen stelt die niemand hem of haar ooit durfde stellen. Miet Smet, Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991), Caroline Gennez, Erik Van Looy, Peter Van de Veire en Dimitri Leue zijn maar een paar namen van de Vlamingen die we in deze quiz mogen verwachten.


Evy Gruyaert


De Bekende Vlaming die centraal staat, hier Evy Gruyaert, is tegelijkertijd ook het quizmateriaal van de avond. Alle quizvragen vloeien voort uit wat de centrale man of vrouw van de 'The One Man show' Tom in het oor fluistert.


Evy Gruyaert


'The One Man show' is een quiz zonder punten. Alleen de rangschikking telt. Als een kandidaat juist antwoordt op een vraag, stijgt hij een plaats in de rangschikking. Antwoordt hij fout, dan zakt hij een plaats. En die plaats is in het spel heel belangrijk.


Evy Gruyaert


Tom neemt immers drie keer afscheid van een kandidaat. Drie keer moet de laatste in de rangschikking onherroepelijk naar huis. De twee kandidaten die op het einde van de quiz bovenaan de rangschikking staan, gaan door naar de volgende aflevering. Maar eerst moeten ze nog een vraag beantwoorden. De vraag van 1.000 €.


Evy Gruyaert


De vijf quizkandidaten zijn vijf onbekende Vlamingen. Sympathieke mensen met een grote algemene kennis die op een gezonde manier het reilen en zeilen van bekend Vlaanderen volgen. Een student, een huismoeder, een dokter, een agent, een reclamemaker, een bankbediende of een grootvader.


Evy Gruyaert


Zoals hierboven reeds aangehaald gaan de twee besten van elke aflevering door. In de volgende aflevering krijgen ze het gezelschap van drie nieuwe kandidaten. Op die manier komt het er voor elke kandidaat op aan zo lang mogelijk te overleven in 'The One Man show'. En ondertussen zo veel mogelijk geld te verdienen.


Evy Gruyaert


Hansie Wijffels (24) startte de laatste speeldag van de eerste week met 3.000 €. Maar zij zowel als Inge Put (33) werden weggespeeld door de nieuwkomers. Bij de laatste vragen schakelde Pieter Devisch (27) eerst Nele Debecker (25) uit en bij de ultieme vraag won Roel Billen (43) zijn eerste 1.000 € ten koste van Pieter.


Evy Gruyaert


Vanavond strijden ook Inge Vervaeke (38), Sam Renders (28) en Anneleen Van Malderen (26) om die 1.000 €. Tom Waes begint de tweede week met Evy Gruyaert als de centrale gast. Komen we meer te weten over haar sms-verslaving ? Of over haar voorliefde voor schunnig taalgebruik ?



Evy Gruyaert
Evy Gruyaert
Evy Gruyaert
Evy Gruyaert
Evy Gruyaert
Evy Gruyaert
Evy Gruyaert
Evy Gruyaert
Evy Gruyaert
Evy Gruyaert
Evy Gruyaert
Evy Gruyaert
Evy Gruyaert

donderdag 3 december 2009

'Malice in Wonderland': Evy Gruyaert lanceert juwelencollectie


Eén-omroepster Evy Gruyaert heeft een eigen juwelenlijn ontworpen. Die stelde ze donderdagavond voor in de Bed & Breakfast Boulevard Leopold in Antwerpen.

Gruyaert maakte zelf de schetsen en ontwerpen, waarmee ze nadien naar een goudsmid stapte.

Het worden geen ringen met een steentje, zegt Evy Gruyaert over haar eigen collectie. Wel toffe juwelen van hoge kwaliteit die passen in haar wereld 'Malice in Wonderland'. De juwelen kosten tussen 70 en 350 euro.

De collectie bestaat uit verschillende thema’s, waarvan ‘Fairy tale gone bad’ en ‘Mister and Misses Ego’ er twee zijn.

Binnen elk thema vindt u een min of meer terugkerend assortiment. Elke keer zo‘n drie ringen, zes combinatiemogelijkheden binnen de oorringetjes en twee halskettinkjes.

Evy Gruyaert kiest ervoor om alle juwelen in zilver te maken omdat ze het ‘toegankelijker en draagbaarder’ vindt. De ontwerpen komen allemaal van haar hand en de productie verloopt volledig in België. Ook daarvoor kiest ze bewust ‘een kwestie van onze economie te steunen’.

De naam ‘Malice in Wonderland’ is een duidelijke knipoog naar het sprookje ‘Alice in Wonderland’.

Evy Gruyaert baseerde zich tijdens het ontwerpen van haar collectie op de creatieve, absurde sfeer waarin het verhaal zich afspeelt. Daarnaast is haar tweede naam Alice, naar haar grootmoeder.

Maar ze heeft voor ‘Malice’ gekozen omwille van het stoute, het ‘pas op, ik zie er lief uit, maar voor hetzelfde geld draai ik me zo meteen om en geef ik je een klets in je gezicht waar je niet goed van bent’ -sfeertje, zoals ze het zelf omschrijft.

Evy Gruyaert probeert bij de lancering van haar juwelencollectie zelf zoveel mogelijk uit de schijnwerpers te blijven. Ze wil dat de juwelen sterk genoeg zijn om voor zich te spreken.

Dat iemand een juweel koopt ‘omdat het aanspreekt, omdat hij - zij er verliefd op geworden is, omdat het karaktervol is en omdat ze helpen uitdrukken wie je bent, wat je denkt en hoe je je voelt’. Niet omdat ‘Evy Gruyaert ze ontworpen heeft’.