zondag 19 december 2010

Evy Gruyaert en andere BV's beschilderen Mickey Mouse voor goed doel

Gamesproducent Namco Bandai heeft een aantal bekende mensen waaronder Evy Gruyaert gevraagd beeldjes van Mickey Mouse te beschilderen voor Right To Play, een organisatie die zich wereldwijd inzet voor het recht van ieder kind om te spelen.
 
Het bedrijf doet dat naar aanleiding van de game 'Epic Mickey', die onlangs verscheen. Vlamingen, Walen en zelfs de Amerikaanse zangeres Kat Deluna toverden kleurrijke Mickeys tevoorschijn, de ene al wat artistieker verantwoord dan de andere. Het gaat verder om Axel Daeseleire, Evy Gruyaert, Jan Verheyen, Lyndsey Pfaff, Melvin Klooster, Kate Ryan, Nancy Sinatra, Olivier Deschacht, Thomas Ancora, Siska Schoeters en Walter Grootaers.
Veiling
Vanaf vrijdag 10 december 17u tot 20 december 17u worden deze poppetjes geveild op eBay onder de naam 'Mickey Mouse Charity'. Sinds gisteravond staan de Mickeys van Thomas Ancora, Evy Gruyaert en Nancy Sinatra al online, terwijl die van Axel Daeseleire, Lyndsey Pfaff en Kate Ryan pas vanaf volgende week worden aangeboden.
Right To Play
De opbrengst gaat integraal naar Right To Play, dat in 2000 werd opgericht door Johann Olav Koss, de viervoudig olympisch kampioen snelschaatsen. Hij kreeg op 1 december nog een eredoctoraat van de Vrije Universiteit Brussel.
 
De organisatie zet zich in voor het recht van ieder kind om te spelen, wat gebeurt door middel van sport en spel. Hierdoor probeert RTP kinderen ook essentiële vaardigheden aan te leren en zo sociale verandering teweeg te brengen, meldt Namco Bandai. Elke week doen ongeveer 700.000 kinderen mee aan de activiteiten van RTP. Er zijn ook speciale evenementen, waardoor er makkelijk 1 miljoen mensen worden bereikt. Allemaal bieden dus op de Mickey Mouse van Evy Gruyaert.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen