maandag 11 juni 2012

Zes papa’s op Vaderdag om één Evy Gruyaert als omroepster te vervangen


Zes papa’s op Vaderdag om één Evy Gruyaert als omroepster te vervangen.


Eén laat zes mannen omroepen op Vaderdag, zwangere omroepster Evy Gruyaert mag voor een dagje plaats ruimen voor Carlos, Lode, Joris, Etienne, Dominique en Fons.

De fans van  vrt omroepsters Evy Gruyaert, Saartje Vandendriessche, Geena Lisa, Andrea Croonenberghs en Eva Daeleman moeten zondag 10 juni 2012 op hun tanden bijten: zes onbekende papa’s worden dan ter ere van Vaderdag omroeper op Eén.

Terwijl Geena Lisa op moederdag haar eigen moeder uitnodigde om de programma’s aan te kondigen, haalt de VRT nu voor Vaderdag zes papa’s binnen die door hun kinderen of vrouwen zijn ingeschreven voor een omroepbeurt, en die worden klaargestoomd door Evy Gruyaert. De vaders hebben elk hun eigen motivatie om mee te doen. Carlos (37) uit Merksem doet het om zijn twee oudste kinderen in Guatemala te verrassen. De man woont al drie jaar in België en werkt als magazijnier. Binnenkort gaat hij lesgeven. Hij werd ingeschreven door zijn vrouw Nele, die fier is dat hij in drie jaar tijd al vlot Nederlands spreekt.

Salesmanager Lode (47) uit Haasrode wil met zijn omroepbeurt zijn kinderen een plezier doen. Leraar Engels en Nederlands Joris (29) uit Kessel-Lo werd dan weer ingeschreven door zijn enthousiaste vrouw Karen. Zij vindt dat haar man een fantastische stem heeft: ‘Als hij de telefoon opneemt, word je onmiddellijk verliefd. Bovendien is hij nog knap ook.’

Een opvallende verschijning wordt sowieso Etienne (53) uit Geel, een leerkracht bedrijfsbeheer en boekhouden. Zijn 21-jarige dochter Laurence schreef hem in omdat hij een superman is: ‘Mijn papa is geadopteerd toen hij drie was. Sindsdien kent iedereen in ons dorp en omstreken ‘Tjenneke’ als een goedlachse en blije man. Ik wil heel Vlaanderen zijn blije lach tonen.’

Dominique (48) uit Deinze is salesdirector van een chemische groep en dankt zijn selectie aan zijn zoon Aaron (19): ‘Papa vertelt ongelooflijk graag verhalen. Als wij tv kijken, heeft hij altijd commentaar bij elk programma. Meestal tegen onze zin.’

De zesde invaller voor Evy Gruyaert en laatste omroeper-voor-één-dag is Fons (52) uit Rummen. Hij weet wat een camera is: hij is medebedenker van Jail-tv, een tv-programma dat in gevangenissen wordt uitgezonden. Fons’ 25-jarige dochter schreef hem in: ‘Vorig jaar heeft mijn vader kanker gehad, maar hij is intussen genezen verklaard. We wilden iets speciaals voor hem doen.’

Papa's roepen om op Vaderdag bij Eén

Op zondag 10 juni is het Vaderdag en dat zullen alle Eén-kijkers geweten hebben. Eén riep alle kinderen op om hun papa als verrassing in te schrijven voor een unieke ervaring als omroeper-voor-een-dag. Carlos, Lode, Joris, Etienne, Dominique en Fons waren bij de gelukkigen en beleefden een onvergetelijke dag op Eén. Omroepster Evy Gruyaert was erbij en zag dat het goed was.

Op zondag 10 juni krijgen de kijkers voor één keer niet omroepsters Evy Gruyaert, Saartje Vandendriessche, Geena Lisa, Andrea Croonenberghs en Eva Daeleman maar zes nieuwe gezichten te zien op Eén. Zes papa’s waagden zich op uitnodiging van Eén en na inschrijving door hun kinderen aan een omroepbeurt. Het resultaat wordt op Vaderdag uitgezonden op Eén. Elk van de papa’s neemt die dag één 'hosting' voor zijn rekening.

Met gezonde zenuwen arriveerden Carlos, Lode, Joris, Etienne, Dominique en Fons aan de Reyerslaan voor de opname, onder vakkundige begeleiding van Evy Gruyaert. Voor de ene was het een kinderdroom die uitkwam, voor de ander de bekroning van drie jaar Nederlands leren en voor nog een derde een spannende uitdaging waar hij zonder dat zetje van zijn kinderen nooit aan begonnen zou zijn. Maar allen waren de papa’s het erover eens; het was een bijzondere dag én een leuke verrassing voor Vaderdag.

De papa's die zondag omroepen op Eén:

CARLOS (37) UIT MERKSEM
Papa van Bastian (1,5), Pavel (5) en Sophia (6)
Omroep: 13.35 uur

LODE (47) UIT HAASRODE
Papa van Manou (6), Thibault (13) en Jasper (16)
Omroep: 18.10 uur

JORIS (29) UIT KESSEL-LO
Papa van Sanne (3) en Simon (1,5)
Omroep: 20.00 uur

ETIENNE (53) UIT GEEL
Papa van Laurence (21), Emiel (25) en Antoon (27)
Omroep: 20.55 uur

DOMINIQUE (48) UIT DEINZE
Papa van Lauren (15), Yentl (18) en Aaron (19)
Omroep: 21.20 uur

FONS (52) UIT RUMMEN
Papa van Flo (15), Jesse (22) en Jokebed (25)
Omroep: 23.35 uur

'Papa's roepen om op Vaderdag', zondag 10 juni 2012 op Eén.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten